Employee experience, the next step in HR. De harde feiten op een rij

Event Recruiters United 2018

Creëer de beste employee experience!

Gisteren waren wij namens HappyCapital HRM bij het jaarlijkse event van Recruiters United, het Employer Branding Summit 2018!

De employee experience is uitgeroepen tot hét HR-thema van 2018 en wordt gezien als de ‘next step’ in HR. Waarom? Omdat bewezen is dat organisaties met een geweldige employee experience succesvoller, productiever en creatiever zijn. Het verzuim en verloop ligt lager en de organisatie heeft een grotere aantrekkingskracht voor talenten.

Wat betekent employee experience? Hoe bereik je een geweldige employee experience? Wat betekent het voor recruitment in organisaties? Veel, vertelde Heleen Mes, want je employee experience is onderwerp van gesprek en bepaalt je imago op de arbeidsmarkt. Recruitment is de start van het toekomstig succes van je organisatie. 

Organisaties met een geweldige employee experience zijn de winnaars.

Heleen wees ons op het onderzoek van Gallup en Hay Group onder 1 miljoen werknemers wereldwijd. Deze laat zien dat het inzetten van de employee experience zeer de moeite waard is. 

Voor wie nog twijfelt, de harde feiten op een rij:

  • 2,5 x hogere omzetgroei
  • 22% hogere klanttevredenheid
  • tot 47% effectiever en 43% productiever
  • 40% minder verloop
  • 70% minder veiligheidsincidenten op de werkvloer
  • 58% minder veiligheidsincidenten met patiënten

Ben je overtuigd en wil jij dit ook voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We vertellen je heel graag hoe wij dit kunnen gaan bewerkstelligen voor jouw organisatie!