Krappe arbeidsmarkt. Voorkom dat talent vertrekt bij jouw organisatie!

Recruitment

Krappe arbeidsmarkt. Voorkom dat jouw talent vertrekt.

Als je in de zoekbalk van Google typt “krapte op de arbeidsmarkt” dan krijg je ruim anderhalf miljoen hits.  En typ je “vacature recruiter” dan krijg je ruim 700.000 hits. Het aantal openstaande vacatures is in het 2e kwartaal van 2018, volgens het CBS, naar een nieuw record gestegen, ruim 251.000 openstaande vacatures!

Steeds meer verloop binnen organisaties

En je herkent het vast dat het verloop in uw organisatie hoger is dan één of twee jaar geleden. Mensen durven meer van baan te veranderen. Er is immers voldoende werk en er worden ook weer meer vaste contracten gegeven. Recruiters jagen op latente werkzoekenden en trekken die over de streep voor een andere baan. Weg is je knowhow. Ook zijn er steeds meer recruiters die recruiters werven. Gaat het continue werven van nieuw personeel jouw organisatie helpen? Deels denk ik. 

Ik zou zeker meer energie steken in het behoudt van je personeel. Doe je daar als organisatie genoeg aan?

Waarom gaat een medewerker eigenlijk weg? Heb je dat in het vizier?

Ik zal je helpen.

Redenen voor vertrek

Salaris is zeker een belangrijke reden om op te stappen. Maar, niet iedereen is geld gedreven! Voor velen gelden er heel andere redenen, “de zachtere arbeidsvoorwaarden”. Wanneer één van de onderstaande dingen ontbreekt, kan je net zo goed je medewerkers verliezen:

  • Betekenisvol werk, het moet er toe doen;
  • Waardering en erkenning;
  • Goede en open communicatie;
  • Het stimuleren van groei en ontwikkeling;
  • Ondersteun werk- en privébalans;
  • Fijne samenwerking met collega’s;
  • Veiligheid;
  • De aansturing door de leidinggevende.

Hierin meer investeren kan zelfs nog voordeliger zijn dan het aannemen van nieuwe medewerkers. Denk aan de campagnes die je voert, de bureaus die je inschakelt en het inwerken van nieuwe medewerkers en de kosten die hiermee gemoeid gaan.

Uiteraard laat je het werven van nieuwe medewerkers niet los. Maar wat ik je wil vragen is om na te denken over de vraag of je voldoende oog hebt voor je bestaande talent? En dat het loont blijkt. Een recent onderzoek (Integron 2018)  toont aan dat medewerkers het weer meer naar hun zin hebben bij hun werkgever. En dat komt omdat er aandacht is voor de “zachtere arbeidsvoorwaarden’. 

Wil je weten hoe je hier meer en beter invulling aan kunt geven? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je hier graag meer over!

Margriet Kanik, partner HappyCapitalHRM

Met dank aan: http://www.hrzone.nl/arbeidsmarkt/entry/nederlanders-hebben-het-weer-meer-naar-hun-zin-op-het-werk