Nieuws

Interessante blogs & nieuwsberichten over de arbeidsmarkt

NieuwsHet geheim van Happy Capital HRM. Of: waarom HR op abonnement een goed idee is

Veruit de meeste organisaties in Nederland zijn te klein voor een fulltime p&o’er in dienst, laat staan een recruiter. Bij Happy Capital HRM specialiseren ze zich erin om ook deze bedrijven een topservice te verlenen. Op abonnementsbasis. ‘Dit is zó dankbaar werk.’

Lees meer

Kwart van de bedrijven heeft te weinig arbeidskrachten

Ik vroeg aan de manager: "wat doe ik nou met een kandidaat die 3 jaar ervaring heeft"? Waarop de manager zei: "Nee, dat mag natuurlijk ook", die wil ik graag zien".

Lees meer

Deze woorden schrikken af in vacatures

​Nieuw onderzoek van LinkedIn onder werknemers en HR-professionals onthult de impact van taalgebruik op het aantrekken van talent en de verschillen in hoe mannen en vrouwen reageren op bepaalde woorden. De helft van de Nederlandse vrouwen (49%) zegt dat het woord ‘agressief’ in vacatures afschrikt in plaats van aantrekt. Dat terwijl er wereldwijd 50.000 vacatures op LinkedIn staan waarin dat woord voorkomt.

Lees meer

Wij breiden uit!

Wij zijn super trots dat we deze 2 zeer ervaren en gepassioneerde dames mogen toevoegen aan ons netwerk!

Lees meer

Employee experience, the next step in HR. De harde feiten op een rij

De employee experience is uitgeroepen tot hét HR-thema van 2018 en wordt gezien als de ‘next step’ in HR. Waarom? Omdat bewezen is dat organisaties met een geweldige employee experience succesvoller, productiever en creatiever zijn. Het verzuim en verloop ligt lager en de organisatie heeft een grotere aantrekkingskracht voor talenten. Wij zetten de bewezen feiten voor je op een rij.

Lees meer

Verlaag de werkdruk & vergroot het werkplezier!

Wat een goed initiatief! Medewerkers inzetten op hun kwaliteiten en talenten. Door medewerkers breder in te zetten, in plaats van in vaste kaders, kun je de werkdruk verlagen en het werkplezier verhogen! Niet alleen handig voor het onderwijs, maar ook zeker toepasbaar in bijvoorbeeld de zorg. Interessant artikel en de moeite waard om te lezen.

Lees meer

De grootste mazzel in jouw loopbaan?

Rake column van Ben Tiggelaar in de NRC dit weekend. Veel mensen geloven dat maatschappelijk succes afhangt van talent, vaardigheden en hard werken. Nee, stelt Robert H. Frank, hoogleraar economie, de factor geluk en 'wind mee' speelt een veel grotere rol!

Lees meer

Verzuim & verloop in de zorg was nog nooit zo hoog!

Lees meer

Krappe arbeidsmarkt. Voorkom dat talent vertrekt bij jouw organisatie!

De arbeidsmarkt lijkt overspannen en de werving van nieuw personeel vraagt veel aandacht & tijd. Maar heb je wel voldoende aandacht voor je bestaande personeel en hoe voorkom je dat talent jouw organisatie verlaat?

Lees meer

Maak veel meer gebruik van beeldmateriaal in je recruitmentactiviteiten!

Want 1 beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een bekend gezegde en meer dan waar! Maak daarom veel meer gebruik van beeld in je recruitment- & wervingsactiviteiten!

Lees meer
Geen resultaten gevonden