Logistiek

Interim HRM of recruiter logistiek moet snel acteren en precies zijn!
Een HR-professional of recruiter logistiek moet rekening houden met de doelen die de sector nastreeft. Snelheid en precisie. Dat die soms lastig te verenigen zijn, blijkt wel uit de uitdagingen waar de logistieke sector voor staat als het om personeel gaat.

Daarom kan tijdelijk versterking inroepen met een scherpe kijk en een aanpak die wel eens anders kan zijn dan je gewend bent juist voor verrassende resultaten zorgen. Ontdek hoe we bij Happy Capital HRM tegen je branche aankijken en hoe onze ervaring in logistics je kan helpen.

Trends in de logistiek op HRM-gebied
Logistieke bedrijven concentreren zich in bepaalde regio’s binnen Nederland. Daarmee is het opzetten van landelijke wervingscampagnes minder gunstig dan lokaal of regionaal. Ook zien we een verschil in bedrijfsgrootte. Veruit de meeste logistieke bedrijven zijn werkgever van minder dan 50 logistieke professionals. Daar heeft een extra medewerker direct impact op de werkdruk. De aandacht van de HRM-afdeling en recruiters moet vooral uitgaan naar:

 • Vaste werknemers behouden door meer te focussen op persoonlijke ontwikkeling en talenten kansen bieden
 • Verzuim en verloop terugdringen door grip te krijgen op werkdruk en gezondheid
 • Optimale wervingscampagnes inrichten voor vast en flexibel personeel

Welke uitdagingen heeft de logistieke branche als het om personeel gaat?

 • Een stijgend verzuim door hoge werkdruk. Maar ook de strengere milieu-eisen en gebrek aan personeel voert de werkdruk op.
 • Vergrijzing. Ervaren mensen zitten tegen hun pensioenleeftijd aan, terwijl jongere generaties niet gewend zijn om hun hele werkzame leven bij een werkgever te blijven. Ze gaan sneller ergens anders een nieuwe uitdaging aan. Er is daarom meer aandacht nodig voor secundaire arbeidsvoorwaarden dan een goed salaris alleen.
 • Nieuwe functies van logistiek personeel. Door de laatste ontwikkelingen in digitalisering en de nodige inspanningen om de footprint te verkleinen, veranderen de functies van logistiek personeel. Natuurlijk blijven altijd harde werkers in magazijnen en chauffeurs nodig. Vooral de kleinere organisaties hebben daar moeite mee.

Wat kan Happy Capital HRM voor je betekenen?
Onze interim HR-professional of recruiter heeft een goed beeld van je sector en kan putten uit een groot netwerk om je te helpen deze uitdagingen aan te gaan. Denk aan:

Werving en selectie
We begrijpen welke functies en competenties in de logistieke sector nodig zijn en weten daar een goed profiel voor op te stellen om er vervolgens de juiste kandidaat aan te koppelen. We gebruiken onze beproefde wervingsstrategieën, maar bedenken ook wel eens out of the box ideeën om de ideale kandidaat te vinden. Daarnaast werken onze logistic recruiters samen met jouw management om de gekozen strategie te implementeren in je wervingsproces voor blijvend succes in de toekomst.

Strategisch personeelsbeleid
Personeelsbeleid opstellen dat inspeelt op de uitdagingen en behoeften van de logistieke sector en op de werknemers van vandaag. Niet om snel die logistieke vacature in te vullen, maar liever de ambities van organisaties voor de lange termijn waar te maken. We weten de juiste balans te vinden tussen mensen met een vaste baan en flexibele krachten en houden een scherp oog op de technologische ontwikkelingen. Opleidingen en persoonlijke ontwikkeling horen daar natuurlijk bij.

Arbeidsmarktcommunicatie
Met arbeidsmarktcommunicatie (ofwel employer branding) creëer en onderhoud je een aantrekkelijk werkgeversmerk. We presenteren je organisatie op een positieve manier aan potentiële en huidige werknemers. Daarmee zorgen we dat je aantrekkelijk bent voor talenten, houden we medewerkers tevreden en zetten we je organisatie onderscheidend neer in de markt.

Tijdelijke ondersteuning nodig voor je personeelszaken? Voor een juiste match met een van je logistieke vacatures of om de huidige medewerkers te behouden? Profiteer van onze ruime ervaring in de logistiek. We vertellen je graag hoe we jouw organisatie kunnen helpen. Neem direct contact met ons op.

Happy Capital HRM, Onze expertise, jouw succes!

Ervaring in diverse branches

Ervaring in diverse branches

We helpen je graag

Tijdelijke ondersteuning nodig binnen HR of recruitment?

Binnen bedrijven spelen allerlei vraagstukken. Het vinden van goed gekwalificeerde medewerkers blijft een hele opgave, maar ook het behoud van goede medewerkers is een uitdaging. Met onze ruime ervaring hebben we al vele bedrijven in diverse branches met deze vraagstukken en nog veel meer uit de brand geholpen. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem gerust contact met ons op.

Opdrachtgevers in de logistiek

Maak direct een afspraak

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
 • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
 • Persoonlijk contact
 • Van medewerkers, ambassadeurs maken!