Interim recruitment versterkt je team tijdelijk en biedt een frisse blik

Heeft je organisatie moeite met geschikte kandidaten vinden voor een bepaalde vacature? Is je HRM-afdeling onderbezet? Of zou je graag een expert van buiten aantrekken om jouw recruitmentproces eens op te frissen?

Je hoeft lang niet altijd zelf een professionele recruiter in dienst te nemen om succesvol nieuw talent te werven. Toch vraagt de huidige arbeidsmarkt om een persoonlijke aanpak voor het werven van personeel en het creëren van een sterk werkgeversmerk. 

Met interim recruitment zorg je voor een tijdelijke vervanging en haal je een specialist binnen voor jouw branche. Een frisse kijk zorgt voor nieuwe ideeën en helpt je vooruit op de krappe arbeidsmarkt.

Of we op een soepel rijdende trein mogen instappen of eerst aan de route mogen sleutelen, Happy Capital HRM ondersteunt jouw organisatie bij alle recruitment werkzaamheden, zowel strategisch als uitvoerend. En dat doen we zo.

Onze unieke aanpak

De manier waarop onze interim recruiters aan de slag gaan, hangt af van je organisatiedoel en je wensen. We snappen heel goed dat zware vacatures om een andere aanpak vragen dan lichtere posities en dat Employer Branding daar als een rode draad doorheen loopt.

Daarom leren we graag eerst je organisatie wat beter kennen. Vanuit onze ervaring binnen diverse branches bepalen we de beste aanpak. Is eerst verdere research nodig voor inhuur personeel voor jouw specifieke situatie, dan doen we dat. Want maatwerk lukt pas echt als we precies weten waar we heen willen.

Onze interim recruiters kunnen de volgende werkzaamheden of een combinatie daarvan uitvoeren:

 • Branche- en marktonderzoek om te ontdekken waar we de juiste kandidaten kunnen bereiken, boeien en binden.

 • Opzetten recruitmentproces voor zowel bestaande als nieuwe vacatures of voor een hele bijzondere vacature door een ervaren recruiter.

 • Employer branding is een complex proces in strategie om een sterk werkgeversmerk te maken van jouw organisatie.

 • Recruitment marketing 

 • Werving en selectie voor het vinden van beschikbare kandidaten met precies de juiste power.

 • Sollicitatiegesprekken met potentiële kandidaten door mensen met jarenlange ervaring in het recruitmentvak.

 • Relatiemanagement om de band met een ideale kandidaat die nog niet wil of durft over te stappen warm te houden.

 • Datamanagement en rapportage 

De voordelen van een interim recruiter

Interim professionals bieden verschillende voordelen voor je organisatie. Dit zijn de belangrijkste pluspunten.

Tijdelijke piek in de werkdruk opvangen
Soms heb je ineens veel vacatures in te vullen, zoals bij het opstarten van nieuwe projecten of snelle groei. Of je eigen recruiter neemt een sabbatical, is langdurig uit de running of gaat met zwangerschapsverlof. Een interim professional biedt extra recruitment capaciteit en helpt de verhoogde werkdruk beheersen.

Gespecialiseerde vaardigheden
Sommige projecten vragen om specifieke wervingsvaardigheden, bijvoorbeeld omdat het om een bepaalde branche, doelgroep of een bepaalde locatie gaat.

Kosteneffectief
Door een vaste recruiter aan te stellen zit je vast aan langetermijnkosten zoals salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en training. Een interim recruiter kan een kosteneffectieve oplossing zijn, omdat je alleen betaalt voor de duur van de overeenkomst.

Flexibiliteit
Tijdelijk samenwerken wil niet zeggen dat je een interimmer niet als een vaste partner kunt beschouwen. Dat kan namelijk heel goed. Interim recruiters bieden flexibiliteit in termen van contractduur. Je maakt gebruik van onze diensten voor een korte periode, verlengen het contract indien nodig of huurt in op afroep, afhankelijk van je behoeften.

Objectief perspectief
Als interim recruiters brengen we het perspectief van een buitenstaander met ons mee. Dat kan heel waardevol kan zijn bij het evalueren van je huidige recruitmentproces en houdt iedereen lekker scherp.

Ultieme focus op deelprojecten
Specifieke wervingsprojecten, zoals de werving van grote groepen of juist het executive-level talent, kan een interim recruiter gerichte aandacht geven.

Frisse kennis
Onze interim recruiters delen met liefde best practices, inzichten uit diverse sectoren en moderne wervingstechnieken met je interne team. Zo hebben ze ook na vertrek een positieve impact op je organisatie.

Creatieve campagnes
Happy Capital HRM werkt met een netwerk van ambitieuze professionals om voor elke organisatie een unieke en creatieve manier recruitment campagnes op te zetten. Denk aan social media posts, video’s, podcasts en werken-bij websites. 

Snel aan de slag
Een ervaren recruiter vinden kost tijd. Wij hebben ze gewoon in dienst en we zijn gewend om ons snel aan te passen aan een nieuwe omgeving. Vaak kunnen we binnen enkele dagen aan de slag. Dat is pas een snelle oplossing.

We zijn uit op het vinden van de juiste mensen

Lichte of zware functies; het is ons om het even. We zijn sterk in het analyseren van diverse doelgroepen en creatief in het opzetten van een plan. Tijdelijk personeel inhuren van Happy Capital HRM voor recruitmentwerk betekent dat je een enthousiaste professional over de vloer krijgt.

De eerste dagen gaat deze ervaren recruiter aan het werk om je organisatie beter te leren kennen. Alleen zo vinden we de juiste mensen voor de lange termijn die bij je aansluiten en staan te popelen om te helpen je doelen te bereiken.

Hoe mogen we jouw organisatie helpen? Neem contact op en deel je vragen. We hebben zeker een passende oplossing.

Interim

Interesse? Laat
Judith Robben je terugbellen!

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter, dan neemt Judith Robben vandaag nog contact met je op!

Judith

Of maak direct een afspraak

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
 • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
 • Persoonlijk contact
 • Van medewerkers, ambassadeurs maken!