Werving en selectie van talentvolle nieuwe medewerkers

Zodra de kandidaat voor een functie binnenstapt, weten de professionals van Happy Capital HRM eigenlijk al genoeg. Het is een juiste match of niet. Niet omdat we hooghartig zijn, maar vooral omdat we ons onderbuikgevoel laten spreken vanuit de ervaringen in verschillende branches.

Want we weten hoe je organisatie in elkaar steekt, welk type kandidaat het beste past en wat de functie-omschrijving vraagt. We checken eigenlijk tijdens een sollicitatiegesprek vooral of de persoon die voor ons zit precies zo overkomt als op papier staat. Klopt onze verwachting met de werkelijkheid? Past deze persoon in het team? En hoe staat de kandidaat er zelf in?

Heb je een vacature die maar moeilijk in te vullen is, omdat je de juiste medewerker niet kunt vinden? Heb je extra expertise nodig voor een doelgroep of een branche? Is je hr-afdeling onderbezet of ontbreekt het aan tijd om een werving- en selectieprocedure op te tuigen? Happy Capital HRM ondersteunt waar nodig.

Wat doet een werving en selectie bureau?

Als wervingsbureau is Happy Capital HRM gespecialiseerd in het bereiken van je doelgroep, aantrekken van geschikte kandidaten, selecteren van de meest gekwalificeerde talenten en het uitvoeren van doelgerichte assessments om van alle kanten het licht op groen te krijgen.

We ondersteunen je organisatie onder meer met:

Uitgekiende wervingsstrategie
Samen zetten we een wervingsstrategie op die past bij je organisatiebehoeften en je doelgroep. De aanpak om starters of tijdelijk personeel te werven wijkt nu eenmaal af van het rekruteren van gespecialiseerde professionals of leidinggevenden met een vaste baan. We zetten ons netwerk in en weten precies de juiste paden te bewandelen.

Talenten binden
Misschien heb je op dit moment geen vacature, maar wel de ambitie om talenten aan je organisatie te binden. Zeker voor bepaalde functies en branches is boeien en binden belangrijk en vragen potentiële werknemers om meer inzicht in jouw bedrijfscultuur, normen en waarden voordat ze een beslissing nemen. We helpen je graag een talentenpool op te bouwen.

Efficiënte screening en selectie
Door secuur kandidaten te screenen, zorgen we dat je de best gekwalificeerde kandidaten op gesprek krijgt. De screening kan bestaan uit het beoordelen van kennis, ervaring en vaardigheden, achtergrondcontroles en referenties nagaan. Daarnaast levert een voorgesprek een goed beeld op van de verwachtingen over en weer.

Sollicitatiegesprekken
Onze ervaring in branches als de zorg, onderwijs, techniek en dienstverlening zetten we ruimschoots in bij het voeren van sollicitatiegesprekken. We houden rekening met het niveau van de vacature en de bedrijfscultuur. Het moet goed passen en goed voelen.

Onderhandelingen
In sommige situaties valt er wat te onderhandelen over de invulling van de vacature of de beloning van de functie. Onze recruiters voeren de communicatie namens jou en de kandidaat, zodat het aanbod voor beide partijen een ‘goede deal’ is en het in dienst nemen soepel verloopt.

Waarom zou je werving en selectie uitbesteden?

Eigen mensen kennen de organisatie het beste. Dat onderschrijven we als recruitmentbureau zeker. Toch kan je wervingsproces uitbesteden diverse voordelen bieden.

Groot netwerk
Binnen ons brede netwerk weten we waar de potentiële kandidaten met precies de juiste vaardigheden voor jouw vacatures zich bevinden. We kennen de huidige arbeidsmarkt en weten wat de trends zijn. We werken samen met diverse partners om de ultieme sollicitant op te sporen.

Tijd- en kostenbesparingen
In tegenstelling tot jouw hr-specialisten, kunnen wij ons volledig focussen op het invullen van jouw vacatures. Dat betekent snel schakelen en dicht op de resultaten zitten, wat je bedrijf tijd en geld bespaart.

Flexibele recruitment
Happy Capital HRM kun je in feite aan en uit zetten. We zijn er voor je wanneer je ons nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens piekperiodes, speciale projecten, over de landsgrens personeel werven of bij het invullen van kortetermijnposities.

Brede ervaring
Als interim HRM en recruitment bedrijf is Happy Capital HRM meer dan een wervingsbureau. Onze externe blik geeft je wervingscampagne net wat meer perspectief. We verstaan ons vak en laten nooit het complete plaatje los. Voor elke in te vullen vacature denken we ook mee over employer branding, HRM en recruitment marketing.

Onze persoonlijke aanpak

Onze aanpak is persoonlijk en gedreven door enthousiasme, waarbij we jouw organisatie altijd aangelijnd houden. We zijn sterk in doelgroepanalyse en laagdrempelig in onze communicatie naar de beste kandidaten. Dat is precies wat kandidaten voelen als ze op gesprek komen.

We doen het samen. Succesvol zijn, houdt voor ons in dat jouw interne kennis samen met ons netwerk en jarenlange ervaring tot de beste match tussen kandidaat en jouw organisatie leiden.

Benieuwd hoe onze recruitment consultants jouw vacatures kunnen invullen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Interesse? Laat
Annelies van Toledo je terugbellen!

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter, dan neemt Annelies van Toledo vandaag nog contact met je op!

Annelies

Of maak direct een afspraak

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
  • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
  • Persoonlijk contact
  • Van medewerkers, ambassadeurs maken!