Employer branding zet je op een voorsprong in de arbeidsmarkt

Wil je als organisatie opvallen bij potentiële medewerkers? Dan red je het niet met alleen de juiste vacatures uitzetten. Hoe scherp zo ook geschreven zijn en hoe vindbaar en zichtbaar ze ook zijn voor je doelgroep. Het gaat om opvallen. Om een onderscheidend werkgeversmerk te zijn voor een bijzondere doelgroep: potentiële werknemers. 

Happy Capital HRM maakt met een sterke employer branding (ofwel arbeidsmarktcommunicatie) van jouw bedrijf een werkgever om voor te willen werken. Jouw employer brand telt voor elke rol en functie denkbaar. We werken uit naam van jouw organisatie en bouwen zo mee aan je positie op de arbeidsmarkt.

Wat is employer branding?

Employer branding omvat alle activiteiten die zorgen voor het promoten en verbeteren van de reputatie en het laten zien van een positief imago als werkgever.

Onze inspanningen richten zich op het creëren van een positieve perceptie over je hele organisatie. We nemen daarbij onder andere je kernwaarden, cultuur, werkomgeving en carrièremogelijkheden mee om je doelgroep op precies de juiste manier te raken. We triggeren ze om meer te willen weten over jouw bedrijf en waarom het een fantastische plek is om te werken.

Hebben we de haakjes bij je doelgroep gevonden, dan is het gelukt om je op een onderscheidende en concurrerende manier in de arbeidsmarkt neer te zetten. Je kunt dan doorlopend nieuw talent aanspreken met vacatures die vrijkomen. De kans is groter dat vacatures sneller ingevuld worden.

Maar er is meer. Een organisatie die zich sterk maakt voor arbeidsmarktcommunicatie laat daarbij eigen personeel een rol spelen. Dat wakkert de tevredenheid en trots van werknemers aan, wat de binding versterkt en de branding authentieker maakt.

Employer branding strategie

Met je doel voor ogen bepalen we eerst samen een duidelijke strategie. Een erg belangrijk onderdeel van goede employer branding. Vervolgens bedenken we creatieve activiteiten en voeren ze samen met onze partners uit. Zo kunnen we getalenteerde mensen aantrekken en zowel nieuwe als huidige werknemers behouden. Initiatieven kunnen zijn:

Werken bij website
Een aantrekkelijke en informatieve carrièrewebsite laat niet alleen de openstaande vacatures zien, maar geeft ook een inkijkje in je bedrijfscultuur, de mensen en carrièremogelijkheden.

Wat zeggen werknemers?
Benadruk de ervaringen van huidige medewerkers in social posts, blogs of video’s. Laat zien hoe een werkdag van een van je medewerkers eruit ziet, hoe een sollicitatiegesprek verloopt of geef een sfeerimpressie van sociale bijeenkomsten binnen je bedrijf. Dat geeft op een geloofwaardige manier een beeld van jouw bedrijf.

De juiste kanalen
We zoeken de juiste kanalen om continu zichtbaar te zijn. Niet alleen als er een vacature is. Het liefst willen we je zo transparant en duidelijk mogelijk neerzetten, met als ultiem resultaat, dat open sollicitaties je ten deel vallen.

Sociale media
Gebruikmaken van diverse sociale mediaplatforms om verhalen van werknemers, de bedrijfscultuur en je waarden te delen.

Wervingsmarketing
Gerichte wervingscampagnes zetten we op om specifieke talenten aan te trekken op het juiste moment en op het juiste kanaal. We bewandelen geijkte paden, maar zoeken ook creatieve uitspattingen om extra op te vallen. De mix moet je organisatie uniek neerzetten en passen bij je doelgroep.

Ambassadeurs
Zijn er betrokken werknemers die jouw organisatie van top tot teen kennen en met liefde meehelpen bij het promoten van jouw bedrijf als aantrekkelijke werkgever? We vormen graag een team om huidige medewerkers op een slimme manier in te zetten voor diverse campagnes.

Wat kan arbeidsmarktcommunicatie voor jou betekenen

Met arbeidsmarktcommunicatie zorgen we voor een structurele zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf onder de juiste mensen. In de huidige arbeidsmarkt is de strijd om talent hevig. Dat vraagt om een creatieve aanpak. Het is onze ervaring dat de inzet van verschillende offline en online middelen het beste werkt om nieuwe medewerkers aan te trekken.

Nieuwsgierig hoe we werken en hoe we jouw bedrijf branden in de arbeidsmarkt? Vraag een kennismakingsgesprek aan. We delen graag onze kennis en delen voorbeelden van cases waar we eerder aan werkten.

Onze expertise, jouw succes!

Interesse? Laat
Margriet Kanik je terugbellen!

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter, dan neemt Margriet Kanik vandaag nog contact met je op!

Margriet

Of maak direct een afspraak

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
  • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
  • Persoonlijk contact
  • Van medewerkers, ambassadeurs maken!