Recruitment marketing zet jouw organisatie en vacatures op een unieke manier neer

Vindbaarheid en zichtbaarheid van je vacatures en het onderscheidend neerzetten van jouw organisatie als werkgever. Dat is het doel van recruitment marketing bij Happy Capital HRM en daar zetten we heel creatief op in.

Hoe beter we je kennen, hoe beter we begrijpen wie je zoekt voor welke vacatures. Dan kunnen we heel specifiek een plan de campagne inrichten om echt succesvol jouw werkgeverschap te promoten en ideale kandidaten aan te trekken.

Wat is recruitment marketing?

Rekruteringsmarketing is een strategische aanpak die marketing en rekrutering combineert om potentiële werknemers aan te trekken en te binden. Andere benamingen als recruitment content marketing of job marketing betekenen hetzelfde. Het omvat marketingtechnieken en -kanalen die een organisatie ook in zou zetten om producten of diensten te vermarkten.

Het doel van recruitment marketing is:

  • een sterk werkgeversmerk creëren en onderhouden

  • de propositie en normen en waarden van de organisatie effectief communiceren aan potentiële kandidaten

  • gekwalificeerde mensen stimuleren om te solliciteren op vacatures

De strategie zetten we voor jouw organisatie in om relaties op te bouwen met kandidaten voor de korte termijn (directe werving) en een netwerk van talent te creëren voor toekomstige vacatures.

Wat doet een recruitment marketing bureau precies?

Onze recruitment marketeers bepalen samen met jou de strategie op basis van je organisatiedoelen en maken plannen die passen bij de doelgroepen. We onderzoeken wat je al doet en of het misschien beter kan. Mogelijke onderdelen van jouw recruitment marketing strategie kunnen zijn:

Employer Branding
Door het ontwikkelen en promoten van een authentiek beeld van je organisatie, willen we je als favoriete werkgever voor nieuwe medewerkers in de markt zetten. Wat we vooral laten zien is de bedrijfscultuur, waarden, werkomgeving, groeimogelijkheden en andere factoren die het bedrijf aantrekkelijk maken voor potentiële kandidaten.

Doelgroepen nauwkeurig omschrijven
We definiëren nauwkeurig doelgroep(en) of het profiel van de meest geschikte kandidaat voor specifieke functies. Hoe realistischer, hoe beter het helpt om marketingboodschappen en -strategieën voor werving en selectie te maken, zodat ze bij de juiste kandidaten aanslaan.

Content creëren
Het ontwikkelen van boeiende, informatieve en relevante content, zoals blogposts, video’s en social media marketing. We laten daarbij graag werknemers aan het woord, die precies de unieke eigenschappen en carrièremogelijkheden van de organisatie benoemen zoals een beoogde kandidaat het ook zou doen.

Promotie via diverse kanalen
We gebruiken de juiste kanalen waar potentiële kandidaten te vinden zijn om campagnes onder de aandacht te brengen, waaronder fora, vacaturebanken en sociale mediaplatforms (LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram).

We gaan actief in gesprek met mensen, delen essentiële informatie over je organisatie en over vacatures en zetten je mensen neer als representatieve vertolkers van je bedrijf. We verwijzen naar digitale kanalen zoals de website van het bedrijf en werken-bij website of een live event dat we organiseren.

Talentenpool opbouwen
Contact onderhouden met de juiste talenten voor de banen van de toekomst is voor veel organisaties een must om posities in te vullen. We creëren een bedrijfscommunity waar potentiële kandidaten lid van kunnen worden. Vervolgens houden we ze op de hoogte van de bedrijfsactiviteiten en relevante informatie, zodat je talenten ook aan je bindt als ze niet actief op zoek zijn naar een baan.

Data verzamelen en analyseren
We verzamelen en analyseren alle gegevens van de marketingactiviteiten om de effectiviteit te meten en de betrokkenheid van kandidaten te monitoren. Zo kunnen we aanpassingen doen om de campagnes te optimaliseren.

De kracht van recruitment marketing in de praktijk

Onze ervaring leert dat campagnes afstemmen op specifieke doelgroepen de juiste manier is en een groter succes voortbrengt. Hoe ingewikkelder het werk en de functie, hoe langer mensen nadenken en mogelijk twijfelen. Daar spelen we uiteraard op in.

We begrijpen dat je voor bepaalde posities beter letterlijk een inkijkje kan geven in de organisatie. Bijvoorbeeld door een potentiële kandidaat te benaderen op Facebook of Instagram door ‘een dag werken bij’ te laten zien in een video of een open dag te organiseren om veel mensen tegelijkertijd je bedrijf te laten zien.

Voor hogere posities kiezen we vaak een langduriger traject, waarbij kennisdelen, persoonlijke gesprekken en contact onderhouden belangrijk zijn.

Hoe kunnen we jou helpen?

Goede kandidaten gaan niet over een nacht ijs en geld is zeker niet meer de enige motivatie om over te stappen. Waarom zou je daar dan wel je recruitment strategie zo insteken? Dat kan anders. Happy Capital HRM doet dat ook anders.

Op welk vlak je ook hulp nodig hebt, laat ons met online recruitment marketing jouw werkgeversverhaal vertellen aan die personen voor wie het ook echt interessant is. De mensen die voldoen aan het profiel waar jij naar zoekt. Neem contact met ons op om te horen wat wij voor je kunnen betekenen.

Interesse? Laat
Margriet Kanik je terugbellen!

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter, dan neemt Margriet Kanik vandaag nog contact met je op!

Margriet

Of maak direct een afspraak

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
  • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
  • Persoonlijk contact
  • Van medewerkers, ambassadeurs maken!