(Semi) Overheid

Wat doet een recruiter overheid of HR-professional bij de (semi-)overheid anders?
De overheid is een van de grootste werkgevers van ons land. Door de rol die overheidsorganisaties spelen in onze samenleving, liggen de doelen vaak anders dan in het bedrijfsleven. Ze leveren essentiële diensten aan burgers en bedrijven en ze zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de wet. Dat brengt een diversiteit aan werk met zich mee en kan een baan met impact opleveren.

Het werven van personeel voor overheidsorganisaties best een uitdaging zijn. Zeker wanneer je weet dat je rekening moet houden met een aantal specifieke uitdagingen van (semi-)overheidsinstanties. Dat vraagt om slimme wervingsstrategieën.

Personeelsuitdagingen van organisaties binnen (semi-)overheid - Focus op publieke waarden.
Overheidsorganisaties worden gedreven door publieke waarden. Dat werkt anders dan wanneer een bedrijf vanuit commercieel oogpunt opereert. Als HRM-afdeling mag je deze waarden niet uit het oog verliezen. Ze moeten aansluiten bij de persoonlijke en professionele waarden van kandidaten en personeelsleden.

Competitie om talent 
Overheidsorganisaties concurreren niet alleen met particuliere bedrijven, maar ook met andere overheidsinstanties om bevlogen professionals aan te trekken en te behouden van een lager, midden tot een hoger niveau. Het imago van de publieke sector als minder dynamisch of innovatief heeft invloed op de hoeveelheid werknemers die zichzelf bij de overheid zien werken. Vaak is het een kwestie van onbekend maakt onbemind. Daar kunnen we veel in betekenen.

Technologische innovatie en digitalisering
Ook het publieke domein moet natuurlijk technologische veranderingen omarmen om efficiënt te kunnen zijn. Daar zijn wel de juiste mensen met de juiste digitale vaardigheden voor nodig.

Regelgeving en procedures
Overheidsorganisaties kunnen te maken hebben met strikte regelgeving en bureaucratische procedures. Die kunnen het wervingsproces vertragen. Het is juist in deze situaties de uitdaging om toch een strategie te bedenken die geschikte kandidaten voor een vaste aanstelling aantrekt binnen de vastgestelde regels.

Politieke invloeden
De politiek kan grote invloed hebben op overheidsorganisaties. Veranderingen in politiek leiderschap, beleid en budgetten hebben een directe invloed op HRM. Door onzekerheid over de lange termijn kan het moeilijk zijn om een doordachte strategie voor personeelsbeleid te maken en uit te voeren.

Wat kan een interim recruiter overheid of HR manager voor jou betekenen?
Het werven van personeel en personeelsbeheer voor overheidsorganisaties lijkt natuurlijk grotendeels op dat van het bedrijfsleven. We waken altijd voor een transparant en eerlijk wervingsproces, volgen de wet- en regelgeving en spannen ons in om een diverse en inclusieve werkomgeving en een veilige werkplek te creëren.

Juist door te focussen op de overeenkomsten en weg te blijven van de verschillen, kunnen we een vacature voor een overheidsorgaan heel creatief invullen. Soms is het prettig om met interim ondersteuning een strategische beslissing te nemen of tijdelijke uitval op te vangen.

Strategisch HR-advies
Strategisch advies met een frisse blik op je overheidsorganisatie kan een boost geven. We identificeren kritieke HR-uitdagingen en zetten daar kansen tegenover. We helpen beleid en strategie te ontwikkelen die aansluit bij de doelstellingen van de organisatie.

Aantrekkelijke werkgever
Jezelf voor de lange termijn neerzetten als een aantrekkelijke werknemer werkt niet met actuele vacatures publiceren alleen. Het vraagt om een langere adem en continue aandacht voor jouw organisatie als een omgeving waar het uitdagend en plezierig werken is. Neem ook een voorsprong met arbeidsmarktcommunicatie.

Werving en selectie
Je kan ons betrekken bij jouw wervingsproces voor het werven van de juiste kandidaten. We stellen vacatures op, selecteren geschikte kandidaten en voeren sollicitatiegesprekken. Tot slot begeleiden we het laatste deel van het selectieproces en komen we tot de perfecte match. Natuurlijk helpen we ook met het gericht zoeken naar kandidaten voor een bepaalde vacature.

Talentmanagement en ontwikkeling
Aan medewerkers binnenhouden wordt nog te vaak te weinig aandacht besteed. We ondersteunen je bij talentmanagement en ontwikkelingsprogramma's. Van het identificeren van sleuteltalenten tot het opzetten van trainingsinitiatieven, zodat je medewerkers naar behoefte kunnen groeien en ontwikkelen. Daar profiteert je hele organisatie van.

Nieuwsgierig hoe onze interim professionals in HRM en recruitment jouw organisatie kunnen ondersteunen? Ons enthousiaste team zet graag kennis en ervaring bij overheden voor je in. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen.

Happy Capital HRM  - Onze expertise, jouw succes!

Ervaring in diverse branches

Ervaring in diverse branches

We helpen je graag

Tijdelijke ondersteuning nodig binnen HR of recruitment binnen de (semi) overheid?

Binnen de (semi) overheid spelen allerlei vraagstukken. Het vinden van goed gekwalificeerde medewerkers blijft een hele opgave, maar ook het behoud van goede medewerkers blijft een uitdaging. Met onze ruime ervaring hebben we al meerdere bedrijven met deze vraagstukken en nog veel meer uit de brand geholpen. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem gerust contact met ons op.

Opdrachtgevers bij de (Semi) Overheid

Interesse? Laat
Shirley Schipper je terugbellen!

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter, dan neemt Shirley Schipper vandaag nog contact met je op!

Shirley Schipper

Of maak direct een afspraak

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
  • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
  • Persoonlijk contact
  • Van medewerkers, ambassadeurs maken!