Onderwijs

Laat onze interim HR-manager of recruiter onderwijs kennis delen.
Van administratief personeel tot leerkrachten en docenten. Elk type onderwijs zoekt naar hooggekwalificeerd en betrokken personeel die precies past bij de ori├źntatie van de onderwijsinstelling.

De juiste mensen vasthouden en nieuw talent vinden voor dienstverbanden met een lange termijn lastig? Niet met een strategische aanpak van een interim HR-manager of onderwijs recruiter die kennis van zaken heeft.

Waar loopt de onderwijsbranche tegenaan?
We merken het aan de gesprekken die we voeren en de opdrachten die we krijgen. Het werven van personeel is een steeds grotere uitdaging voor onderwijsorganisaties door een aantal specifieke uitdagingen.

Tekort aan gekwalificeerd personeel in het onderwijs
Veel vakgebieden kennen een tekort aan gekwalificeerde docenten. Ook voor basisscholen geldt dat het aantal leerkrachten schaars is. Dat heeft onder ander te maken met de zwaarte van het beroep. Uitstromers gaan vaak op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten het onderwijs.

Vergrijzing en pensionering
Veel onderwijsprofessionals vallen onder de vergrijzende beroepsbevolking. Ze staan aan de vooravond van hun pensioen. Dit aantal is groter dan het aantal nieuwkomers en instromers.

Diversiteit en inclusie
Een diverse en inclusieve onderwijsomgeving blijft een wens met prioriteit. Toch blijft het een uitdaging om een personeelsbestand op te bouwen dat kan bijdragen aan deze inclusieve leeromgeving. Zo zijn er nog steeds meer juffen dan meesters.

Hoe kan Happy Capital HRM jouw onderwijsinstelling helpen?
Werving en selectie en huidig personeel behouden zijn een complexe taken binnen het onderwijs. Happy Capital HRM heeft heel wat jaren ervaring in het onderwijs. Door de juiste strategie├źn te volgen en onze kennis te delen, kunnen onderwijsorganisaties deze uitdagingen het hoofd bieden. Het lukt ons telkens hooggekwalificeerde en betrokken docenten en leerkrachten aan te trekken en te behouden.

Ook voor jouw school zetten we graag onze expertise en ervaring in. We weten de juiste kandidaten te vinden die in jouw team passen. Dit doen we door:

  • Effectieve online aanwezigheid. We noemen dit ook wel arbeidsmarktcommunicatie. We zoeken uit waarin jouw school of onderwijsinstelling uitblinkt en gebruiken online platforms om niet alleen vacatures te adverteren, maar ook de naamsbekendheid van je onderwijsinstelling te vergroten.
  • Gerichte wervingscampagnes. We ontwikkelen gerichte wervingscampagnes gericht op specifieke doelgroepen, zoals studenten van lerarenopleidingen of ervaren docenten met bepaalde specialisaties. We gebruiken diverse kanalen, zowel online en offline, en slimme tactieken om geschikte kandidaten te werven.
  • Ontwikkeling en groeimogelijkheden. Welke werknemer zit goed op hun plek en wie wil zich graag verder ontwikkelen? Welke behoefte heeft de school? En kunnen we dat op elkaar afstemmen? Onder persoonlijke begeleiding opleidingsmogelijkheden en loopbaantrajecten aanbieden, kan helpen bij het behouden van talent.
  • Competitieve arbeidsvoorwaarden. Met de vaste salarissen conform de cao kun je geen wonderen verrichten. Met secundaire arbeidsvoorwaarden kun je wel heel creatief omgaan. Het is onze ervaring dat dit zeker bijdraagt aan het aantrekken en behouden van getalenteerde werknemers.

Nieuwsgierig hoe onze interim professionals in HRM en recruitment jouw basisschool, middelbare school of andere onderwijsinstelling kunnen helpen? We delen graag eerdere successen met je. Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Happy Capital HRM, Onze expertise, jouw succes!


Ervaring in het onderwijs

Ervaring in het onderwijs

We helpen je graag

Tijdelijke ondersteuning nodig binnen HR of recruitment in het onderwijs?

De druk op het onderwijs blijft onverminderd. Het vinden van goed onderwijs personeel blijft een hele opgave, maar ook het behoud van goede medewerkers blijft een uitdaging Met onze ruime ervaring in het onderwijs hebben we al meerdere onderwijs organisaties met deze vraagstukken en nog veel meer uit de brand geholpen. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem gerust contact met ons op.

Opdrachtgevers in het onderwijs

Interesse? Laat
Judith Robben je terugbellen!

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter, dan neemt Judith Robben vandaag nog contact met je op!

Judith

Of maak direct een afspraak

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
  • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
  • Persoonlijk contact
  • Van medewerkers, ambassadeurs maken!