Techniek

Interim HR-medewerker of recruiter techniek.
Wat kan een interim HR-professional of een recruiter techniek voor jouw organisatie betekenen? Tijdelijk personeel vervangen, een technische vacature uitzetten of op zoek gaan naar een specifiek opgeleide medewerker zou een logisch antwoord zijn.

Toch vinden we dat bij Happy Capital HRM te kort door de bocht. Het zou namelijk betekenen dat je elk willekeurig bureau in kunt schakelen. Onze ervaring is echter dat specialistische kennis van de sector met bijbehorende werkcultuur, een relevant netwerk en toegang tot een talentenpool van technische medewerkers de kans op succes enorm vergroten.

De personeelsuitdaging van technische bedrijven
Een van de grootste uitdagingen is het tekort aan gekwalificeerd personeel. De vraag naar technisch talent overtreft het aanbod. Dit komt door een aantal factoren. Een van die factoren is het imago van de technische sector. Het is lang niet hip geweest om met je handen te werken. Gelukkig komt daar nu verandering in, maar we hebben nog een inhaalslag te slaan.

Ook de diversiteit van technisch personeel vraagt om een brede aanpak van de afdeling HRM. Het werven en een professionele band onderhouden met een zestienjarige stagiair in een leer-werktraject verloopt anders dan een engineer met een mbo, hbo of wo opleiding. Deze uiteenlopende scholing en benadering vraagt om verschillende disciplines van de recruiter of HR-professional.

Ten slotte wordt de technische sector geconfronteerd met een vergrijzend personeelsbestand. Veel ervaren technische professionals naderen de pensioengerechtigde leeftijd, waardoor essentiële kennis en waardevolle expertise verloren gaat als we ervaren werknemers niet de kans bieden dit over te dragen. Dat is een uitdaging voor bedrijven, omdat ze het proces van kennis behouden en tegelijkertijd nieuw talent ontwikkelen moeten integreren in hun personeelsbeleid.

Wat kan Happy Capital HRM voor je betekenen?
We helpen technische organisaties bij het vinden van de juiste kandidaat voor de juiste functie. Van engineers en projectmanagers tot werkvoorbereiders en lassers. We weten de juiste mensen te bereiken en zetten ons grote netwerk in om ook buiten de gebaande paden gekwalificeerde technische professionals te vinden. 

De organisatie rondom bestaand personeel verdient zeker zo veel aandacht. Talenten met een technische achtergrond behouden, processen verbeteren en de ontwikkeling van carrières begeleiden zijn voorbeeldtaken.

 • Werving en selectie van technische professionals
 • Opleiding en ontwikkeling van technische professionals
 • Voorlichtingscampagnes en open dagen organiseren
 • Begeleiden van instromers of omscholingstrajecten
 • Opvolgingsplanning en kennisoverdracht
 • Performance management
 • Arbeidsrelaties onderhouden
 • Arbowetgeving naleven
 • Innovatie en procesverbetering

We komen graag een keer langs om te praten over hoe we jouw organisatie tijdelijk kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld met het zichtbaar maken van jouw organisatie of specifiek op zoek gaan naar jouw ideale techneut. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

Happy Capital HRM - Onze expertise, jouw succes!

Ervaring in de techniek

Ervaring in de techniek

We helpen je graag

Tijdelijke ondersteuning nodig binnen HR of recruitment in de techniek?

De druk op techniek blijft onverminderd. Het vinden van goed onderwijs personeel blijft een hele opgave, maar ook het behoud van goede medewerkers blijft een uitdaging Met onze ruime ervaring in de techniek hebben we al meerdere technische organisaties met deze vraagstukken en nog veel meer uit de brand geholpen. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem gerust contact met ons op.

Opdrachtgevers in de techniek

SWARCO

Interesse? Laat
Annelies van Toledo je terugbellen!

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter, dan neemt Annelies van Toledo vandaag nog contact met je op!

Annelies

Of maak direct een afspraak

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
 • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
 • Persoonlijk contact
 • Van medewerkers, ambassadeurs maken!