Zorg

HR-professional of recruiter zorg.
Zoek je tijdelijk een HR-professional of recruiter specifiek voor de zorg? Dan is het wel zo fijn als degene weet wat er speelt en begrijpt welke eisen je als organisatie stelt. Alleen dan wordt een vacature sneller ingevuld en gaat huidig personeel niet op zoek naar een nieuwe baan.

Krappe arbeidsmarkt
De zorg kampt met een groot tekort aan personeel. Dat is al jaren zo en het wordt steeds nijpender. Vooral voor specifieke functies, zoals gespecialiseerde verpleegkundigen, gediplomeerde verzorgenden, woonbegeleiders en psychologen, is het lastig om gekwalificeerde en gemotiveerde kandidaten te vinden.

Complexiteit van functie-eisen
Ook de functie-eisen kunnen complex en specifiek zijn. Dat is uiteraard afhankelijk van de specialisatie en de aard van de zorginstelling. Je wilt iemand vinden die niet alleen aan de algemene kwalificaties voldoet, maar ook beschikt over de vereiste specialisaties, ervaring en competenties. En dan moet die persoon ook in je team passen.

Waar moet je in de rol als recruiter of HR-professional op letten bij het werven en behouden van zorgpersoneel?
De complexiteit bij het werven van zorgpersoneel zie je terug in de verschillende aspecten waar we als recruiters rekening mee houden. De drie focuspunten zijn:

Diploma, kwalificaties en relevante ervaring
Heeft de kandidaat de juiste opleiding, certificeringen, genoeg jaar ervaring, etc. voor de specifieke functie? Je kunt in de branche uiteraard geen enkel risico lopen.

Vaardigheden en competenties
Beschikt de kandidaat over specifieke vaardigheden die nodig zijn voor de functie? Continu overleg is nodig om het juiste te doen welke situatie zich ook voordoet.

Persoonlijkheid en karakter
In de zorg werk je altijd met mensen. Hebben de geschikte kandidaten de juiste persoonlijkheid en karaktereigenschappen die passen in de zorgsector? Soms zijn hele tegenstrijdige eigenschappen nodig. 

Hoe zorg je ervoor dat personeel blijft werken in je zorginstelling?
Misschien nog wel belangrijker dan goed personeel werven en een nieuwe vacature uitzetten, is zorgen dat je huidige personeel blijft. Met elke werknemer die vertrekt, verdwijnt er essentiële kennis en ervaring uit jouw organisatie. Dat kost heel wat energie en tijd om te vervangen.
De salarisschalen en secundaire arbeidsvoorwaarden liggen vast. Wel kun je de volgende motiverende aspecten in je HRM-strategie integreren:

  • Ruimte voor ontwikkeling (professioneel en persoonlijk) en groeimogelijkheden stimuleert medewerkers in de zorg om hun toekomst binnen jouw organisatie te plannen. 

  • Creëer bewust een ondersteunende werkomgeving die rekening houdt met de gezondheid en het welzijn van je medewerkers. Met een goede balans tussen werk en privé functioneert iedereen beter. We realiseren ons goed dat dit juist in de zorg extra lastig is.
  • Regelmatig erkenning en waardering tonen werkt magisch! Dit kan in de vorm van persoonlijke gesprekken, maar ook een formelere erkenning zoals ‘werknemer van de maand’ of een prijs voor inventieve ideeën die bijdragen aan efficiënter werken of de teamspirit.
  • Door een cultuur van diversiteit en inclusie te creëren, bevorder je een werkomgeving waarin alle medewerkers zich gewaardeerd en gehoord voelen.
  • Faciliteer teambuilding en sociale interactie binnen je team. Een hecht team draagt bij aan werktevredenheid en persoonlijk welzijn. Het gevoel van verbondenheid onder medewerkers vergroot de wil om elkaar te helpen en vervangen als dat nodig is.

Wat kan Happy Capital HRM voor je betekenen?
Voor onze recruiters en HR-professionals is een goede match met de organisatie belangrijk voor een succesvolle samenwerking. 

We kennen het jargon en de begrippen van GGZ-instellingen tot de gehandicaptenzorg en van ziekenhuizen tot ouderenzorg. We kunnen tijdelijk je HR-professional[1] of recruiter opvangen als die met verlof gaat of je team een boost geven als je er zelf even niet uitkomt.

Is je vraag naar personeel groot? Denk eens aan een arbeidsmarktcampagne om jouw organisatie op een unieke manier in de spotlight te zetten. Dat maakt het werven van goede mensen een stuk makkelijker.

Nieuwsgierig naar onze ervaring? Of ga je graag in gesprek met een van onze zorgprofessionals over welke oplossingen we hebben voor jouw vraagstuk? Neem snel contact met ons op. 

Happy Capital HRM - Onze expertise, jouw succes!

Ervaring in de zorg

Ervaring in de zorg

Wij helpen je graag

Tijdelijke ondersteuning nodig binnen HR of recruitment in de zorg?

De druk op de zorg blijft onverminderd hoog. Het vinden van goede zorgmedewerkers blijft een hele opgave maar ook het behoud van goede medewerkers blijft een uitdaging. Met onze ruime ervaring in de zorg hebben we al meerdere zorginstellingen met deze vraagstukken en nog veel meer uit de brand geholpen. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem gerust contact met ons op.

Opdrachtgevers in de zorg

GGZ Rivierduinen
Sherpa

Interesse? Laat
Margriet Kanik je terugbellen!

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter, dan neemt Margriet Kanik vandaag nog contact met je op!

Margriet

Of maak direct een afspraak

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
  • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
  • Persoonlijk contact
  • Van medewerkers, ambassadeurs maken!