Human resources management; goede zorg voor je mensen én de organisatie

Geen dag is hetzelfde binnen een hr-afdeling. Wij begrijpen dat er ineens behoefte kan zijn aan tijdelijke ondersteuning. Happy Capital Human Resource Management werkt samen met een team van toegewijde HRM-specialisten. We ondersteunen jouw organisatie graag op interimbasis.

Wat is human resource management?

Human resources verwijst naar het belangrijkste kapitaal van je organisatie; je mensen. Studies hebben al vaak uitgewezen dat blije medewerkers harder werken, meer betrokkenheid voelen en daarom loyaler zijn aan de organisatie waar ze voor werken. Een fijne bedrijfscultuur creëren voedt je medewerkers op een positieve manier. Maar personeel vraagt ook om regels en structuur.

Human Resource Management (HRM) is het effectief managen van je personeelsbestand met als uitgangspunt je strategische doelen bereiken. Het omvat een heleboel functies en activiteiten, waaronder werving van nieuwe medewerkers, persoonlijke ontwikkeling van medewerkers begeleiden en zorgen dat mensen betrokken blijven.

Human resources speelt daarom een vitale rol bij het vormgeven van de organisatiecultuur en het faciliteren van een productieve en harmonieuze werkomgeving, terwijl je ondertussen zorgt dat je aan de wetgeving voldoet.

Interim HRM

De afdeling HRM kan wel een dag of een paar dagen afwezig zijn, maar eigenlijk moet je als organisatiemanagement of personeelslid altijd kunnen terugvallen op een hr-specialist. Voor praktische zaken zoals het opstellen van een vacature en voor situaties waarin iemand wel wat steun kan gebruiken, zoals bij een burn-out.


Kom je tijdelijk mensen tekort op je hr-afdeling? Bespaar niet op de zorg van je menselijk kapitaal en laat een ervaren HRM-specialist je voor een kortere of wat langere periode ondersteunen.

Wat kan een interim hr-manager voor je betekenen?

Omdat onze professionals gewend zijn aan ad hoc inspringen en in diverse branches ervaring opgedaan hebben, weten we vaak heel snel wat je nodig hebt. Onder de werkzaamheden en HRM-vaardigheden van onze professionals vallen, onder meer:

Werving en selectie

Het monitoren van de personeelsbehoeften van een organisatie valt onder het strategische plan om voor de korte en lange termijn precies de juiste mensen op de juiste plekken in te zetten. Om dit plan succesvol uit te voeren zijn taken nodig als functiebeschrijvingen creëren, geschikte kandidaten zoeken, sollicitatiegesprekken voeren en de juiste personen selecteren om vacatures in te vullen.

Onboarding en inwerken

Nieuwe werknemers heten we welkom en we zorgen dat ze soepel kunnen integreren in de organisatie door een kennismakingsprogramma op te zetten en eventueel training te bieden tijdens hun eerste dagen of weken.

Professionele ontwikkeling van werknemers

We nemen de verantwoordelijkheid om de groei en professionele ontwikkeling van werknemers te faciliteren met trainingen, workshops, mentoring en mogelijkheden voor continu leren.

Salarisadministratie

Ook de administratieve taken als salariëring van werknemers, waaronder salarisstructuren, bonussen, incentives, ziektekostenverzekering, pensioenplannen en andere extraatjes vallen onder HRM.

Werken volgens de wet

We zorgen ervoor dat je organisatie zich houdt aan arbeidswetten, arbeidsreglementen en andere wettelijke vereisten. We houden contact met vakbonden en werken mee aan onderhandelingen voor de collectieve arbeidsovereenkomsten. Daarvoor monitoren we eventuele veranderingen, communiceren we met je personeel en faciliteren eventuele aanpassingen.

Relaties met werknemers

Positieve relaties tussen werknemers en management hebben ook een positieve impact op de werkzaamheden en de bedrijfscultuur. We plannen regelmatig gesprekken in over werktevredenheid, prestatieverwachtingen, beloningen en de organisatiedoelen. We pakken conflicten op de werkplek professioneel aan en zorgen voor een eerlijke en inclusieve werkomgeving.

Relaties met managers

Als sparringpartner of HR-coach, vragen we je managers proactief waar ze tegenaan lopen. Soms is het gewoon lekker om een uitdagende situatie aan een externe voor te leggen. Daarnaast staan we altijd klaar met advies over hoe je als manager met je team om kunt gaan en bedenken we samen een passende strategie.

Onze aanpak

Wij vinden personeelsbeleid succesvol en inspirerend als we staan voor de behoeften van de organisatie en het welzijn van de werknemers. We denken graag op strategisch niveau mee, zetten onze interpersoonlijke en communicatie aardigheden in en zijn toegewijd om een positieve werkomgeving te creëren die bijdraagt aan het succes van de organisatie.

Duurzame inzetbaarheid is een must. Daarbij verliezen we diversiteit en inclusie voor gelijke kansen voor alle werknemers niet uit het oog.

Onze specialisten krijgen door hun brede kennis en ervaring snel een goed beeld van je behoeften om direct voor jou aan de slag te gaan. Of het nu gaat om verzuimvraagstukken, het opstellen van strategische personeelsplanning, talentontwikkeling of het coachen van personen. Happy Capital HRM is graag je partner voor ad hoc werk en voor de lange termijn. Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen. Neem vandaag nog contact met ons op.

Interesse? Laat
Manon Buis je terugbellen!

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter, dan neemt Manon Buis vandaag nog contact met je op!

Manon

Of maak direct een afspraak

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
  • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
  • Persoonlijk contact
  • Van medewerkers, ambassadeurs maken!