Recruiters van Happy Capital HRM professionaliseren recruitmentafdeling van Aviapartner op Schiphol.

De Happies Renate en Shanice zijn in juli 2023 voor een periode van 6 maanden gestart als interim recruitment specialisten bij Aviapartner, een van de grootste afhandelaren op Schiphol. Bij aanvang ontbrak het aan een specifieke recruitmentafdeling en de openstaande vacatures werden hoofdzakelijk ingevuld met flexibele krachten. De opdracht omvatte onder andere het creëren van een positie voor recruitment binnen de organisatie en het bewerkstelligen van instroom vanuit eigen werving. Het uiteindelijke doel was het vormen van een vast team en het opzetten van een helder recruitmentproces.

In de organisatie fungeerde recruitment voorheen meer als een administratieve afdeling voor de verwerking van zaken zoals screenings. De regie over het wervingsproces lag volledig in handen van de hiring managers. Zij waren verantwoordelijk voor het contact met kandidaten, waarbij recruitment eerder fungeerde als een doorgeefluik dan als een adviseur. Dankzij onze expertise hebben we de regie weer in handen genomen. Er waren tal van mogelijkheden, waaronder het opzetten van een nieuwe werken bij site, de lancering van een inspirerende wervingscampagne, het aanbrengen van structuur in de vacatureverdeling en het opstellen van aansprekende vacatureteksten.

De recruitmentafdeling staat inmiddels stevig. Recruitment bepaalt nu de koers en fungeert als adviseur op het gebied van werving. Er zijn nu structurele overleggen over de wervingsbehoefte, waardoor de inzet van flexibel personeel niet langer de overhand heeft. Binnenkort zullen er twee nieuwe, vaste collega’s starten. Nadat wij hen grondig ingewerkt hebben, is het voor ons tijd om de deur achter ons dicht te trekken. We zijn trots op het tot stand brengen van een recruitmentafdeling met een helder vastgelegd recruitmentproces. We wensen de recruiters van Aviapartner heel veel succes.

Op zoek naar een interim oplossing?

Een HR- of Recruitment professional?

Maak dan direct kennis met het team van Happy Capital HRM. Onze bevlogen professionals die klaar staan om jouw organisatie te adviseren en ondersteunen. Of het nu gaat om het werven van nieuwe medewerkers of om uiteenlopende HR vraagstukken, ons team staat voor je klaar.

Maak direct een afspraak

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
  • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
  • Persoonlijk contact
  • Van medewerkers, ambassadeurs maken!