Een Happy team van HR & recruitment professionals ondersteunt KLM Catering Services.

Recruiter Veerle Lunter:
Toen ik in Mei 2023 begon aan de opdracht bij KLM Catering Services mocht ik direct aan boord. Niet van het vliegtuig, maar van de hoge snelheidstrein. Met de gevolgen van covid in de luchtvaartindustrie, een herstructurering binnen de HR afdeling en de zomerperiode in aantocht stond de operatie voor een grote uitdaging. De vliegvakanties trokken weer aan en zo ook de catering voor de passagiers aan boord. Dit laatste betekende dat er meer personeel in de operatie nodig was.

Mijn andere Happy collega’s Nicolette, Maxime, Margriet en Annelies waren al hard bezig met het opbouwen van de nieuwe werving en selectie, onboarding en HR processen De werving en selectie campagne was inmiddels live, dus na een korte inwerkperiode kon het gas erop!

Een jaar geleden begonnen ze al aan deze reis, met een helder doel voor ogen. Voorheen werden de meeste aanwervingen voor de operaties verzorgd door uitzendbureaus. Het was tijd om een nieuw pad te bewandelen, een pad dat leidde naar een meer duurzame en betrokken benadering. Hoewel we nog steeds nauw samenwerken met uitzendbureaus, hebben we de transitie kunnen maken naar een meer permanent personeelsbestand.

Stap voor stap, week voor week, rondleiding na rondleiding. Samen zorgden we ervoor dat naast deze grote aantallen ook het raamwerk voor een nieuwe HR afdeling tot stand kwam. Het is mooi om te zien dat na een bewogen periode het resultaat ook echt zichtbaar is. We hebben nog even te gaan, maar met een goed gevoel en vertrouwen zal ik straks terugkijken op deze opdracht.

Op zoek naar een interim oplossing?

Een HR- of Recruitment professional?

Maak dan direct kennis met het team van Happy Capital HRM. Onze bevlogen professionals die klaar staan om jouw organisatie te adviseren en ondersteunen. Of het nu gaat om het werven van nieuwe medewerkers of om uiteenlopende HR vraagstukken, ons team staat voor je klaar.

Maak direct een afspraak

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Lange termijn en kwalitatieve oplossingen
  • Deskundig team in voorbereiding en uitvoering
  • Persoonlijk contact
  • Van medewerkers, ambassadeurs maken!